Депресия и автоимунни заболявания

Депресия и автоимунни заболявания

Често можем да чуем, че има някаква „скрита” депресия и много болести, свързани с нея, особено автоимунни.

Нека да разберем що за „звяр” е това, което ни яде.

Под скрита депресия се крие несъзнателното желание да не живеем. Просто така не можеш да осъзнаеш и да пипнеш това желание. Това не е на повърхността на нашето съзнание. Когато започнеш да разбираш причините за дадено заболяване, които се намират далече далече в детството ни и усещането, че на никого не си нужен – в къщи, в детската градина, в училище. Само че в детска възраст и по-нататък ние не го осъзнаваме.

Когато преживеем нещастна любов, какво чувстваме? – ненужност.

На работа, сред колеги, когато несправедливо постъпват с нас, когато от живота ни си отиват хора, отново чувстваме, че ние не сме им нужни. И това са съвсем малка част от ситуациите, когато се чувстваме така.

Какво е това ненужност? Това е да създадеш вътре в себе си представа, че ти си сам и на другите им е все едно какво се случва с теб. Ето в този момент не ти се иска да живееш. Това е то скритата депресия.

Душевна болка от равнодушието на другите.

И се получава така, че човек се бори със сам себе си и не иска да живее, а се налага. Но всичко това е неосъзнато и много дълбоко. Ето това е да си против себе си: „Не искам да живея, но трябва някак си” в течение на много години и тогава идват автоимунните заболявания. Мъжа си е тръгнал от теб, с любимия човек не се е получило. Исках да се омъжа за един, а съм с друг и ето след няколко години се появява автоимунен процес. Болестта и силните емоции в този случай служат за да усети човека сам себе си.

„Когато чувствам силна болка, още съм жив”.

Но в действителност след силна емоционална травма, не ти се иска да живееш. Тези хора постоянно воюват и с външния свят. Отправени реплики към тях:”Защо си вечно уморена”, „Това е само в главата ти”,” Стига с този песимизъм”, „Стегни се малко”. Тези хора преживяват и това какво ще си помислят за тях другите, страха, че са ненужни и сами. На тези хора име е трудно да изразят чувствата си, емоциите си, защото никой не ги е учил на това. Тези хора са уморени от допълнителния ефект на лекарствата или от опитите да се справят сами. Тези хора имат нуждата да бъдат подкрепени и обичани. Те водят вътрешна битка със себе си.

Това състояние лесно се повлиява от работа с подсъзнанието с ThetaHealing.

Издирването на дълбоката причина може да повлияе автоимунният процес или депресивното състояние.

Бъдете здрави, успешни и живейте в изобилие!

Ако ти се разпознаваш в някой от случаите описани в тази статия и искаш да промениш това, аз мога да ти помогна да го обсъдим!

Един разговор може да промени живота ти!

Свържи се с мен за да получаваш съвети и статии или за безплатна предварителна среща!