КАК НЕГАТИВНИТЕ ЕМОЦИИ РАЗРУШАВАТ ЗДРАВЕТО

КАК НЕГАТИВНИТЕ ЕМОЦИИ РАЗРУШАВАТ ЗДРАВЕТО

Нашите мисли формират нашите чувства. Чувствата се изразяват чрез емоции. Дългото пребиваване в нерадостни преживявания, създава голямо напрежение в тялото и то дава сигнал за болка.

Помислете дали това, което преживявате не е стрес за вас. Може да е недостиг на пари, постоянно натоварване на работното място, лоши отношения в семейството, уволнение, лошо здраве….

Стреса е една от причините за заболявания. Това е постоянно напрежение, което блокира енергията в тялото, предизвиква енергийни разриви и се появява болест.

Болестта съобщава, че се намираме в неестествени за нас вибрации, че нашите мисли и чувства не са в правилната посока. И нашите системи от убеждения работят против нас. Правим нещо нередно и така се саморазрушаваме.

Нашите емоции се материализират. При тях се отделят хормони, които влияят на тялото. Ние имаме естествени емоции, които са нужни за оцеляването ни, например инстинкти като страх и гняв. Когато някой ни напада ние трябва да се защитим. По време на този стрес се отделят хормони, които подготвят тялото за действие.

Инстинктивният страх и гняв са защитна функция на организма, която стимулира имунната система, но ако това се случва постоянно става изтощение на тялото. В този момент се повишава кръвното налягане, нивото на захар, сърцебиенето се усилва, сгъстява се кръвта, за да може в случай на нараняване да се избегне кръвозагуба.

Нашето тяло не различава много страха от нападението на враг, от стреса със скандал с някого или какъвто и да е нервен срив.

Ако много дълго или често преживявате подобни емоции, това предизвиква напрежение в тялото.

В основата на всяко заболяване лежат емоциите. Научната обосновка за това как емоциите ни влияят е описана като психосоматика.

Има заболявания, които възникват от лоша храна, алкохол, травма, генетика. Но ако погледнем в дълбочина това отново са емоции, които носим на генетично ниво или например убеждения свързани с желанието да се консумира алкохол или много храна.

Ето някой токсични емоции:

Това са обида, ненавист, завист и чувство на вина.

Ако яростта, агресията, злобата, страха– емоции, които са помогали на човечеството да оцелее в трудни ситуации (война), то обидата, от еволюционна гледна точка е ненужна, неестествена за нас емоция.

Обида – това е програма за саморазрушение. В Тета хилинг ние наричаме тези емоции отрицателни и първо работим с тях.

Изследванията показват, че затаената обида и мъка са причина за тежки заболявания.

Това по същество е стара обида, злоба, ненавист и желание за мъст, които буквално изгарят тялото.

Това е пълно отричане на другия човек (или себе си), които пораждат високомерие, чувство за вина и срам, осъждане, дълбока неприязън.

Това са неестествени за нас състояния и те ни изтеглят силите, както емоционалните, така и душевните сили. Така, както раковата клетка изземва всички сили на тялото и го разрушава.

Завист – това също е обида и има същите последствия

Да мислиш лошото на човек, който ти е причинил болка значи да си в позицията на жертва.

Жертвата, това е вътрешна агресия, която е отправена към друг човек и подсъзнателно пожелаване на нещо лошо на друг, който ви е причинил болка.

Тази агресия след това се връща към самия обиден и се превръща в програма на самоунищожение.

Когато сте обидени на някой цялата енергия отива да захрани обидата.

Тогава сърцето е закрито и вие не можете да обичате себе си и близките си.

Но най-разрушителна е обидата към себе си. Съжаление за това, че нещо не се е получило, че нещо не можете, че някой ви използва, недоволство от себе си. Всичко това е обида на себе си.

Може още да сме обидени на себе си за това, че сме обидени на някой и не можем нещо да простим. Обидата постоянно ни връща в миналото и трови настоящето. Тя влияе на всички сфери на живота. Тя не позволява да се движим напред и затваря пътя към оздравяването.

Ако сте болни първо трябва да работите с обидата. Тя не дава на тялото да се изцели.

Съществува мнение, че да простиш е слабост. Тъй като това е труден процес и не винаги се извършва от сърцето е по-добре да се постараеш да приемеш човека, такъв какъвто е. Това е акт на сила и е най-добрата защита. По този начин ти не държиш другия близо до себе си. Така се освобождавате и двамата.

Приемайки човека с неговите позитиви и негативи, преставате да си причинявате разрушение.

Да преминеш от обида към приемане и прошка това е голямо изцеление. Това е да преминеш от позиция на жертва към състояние на Творец.

Ако имате тези емоции и не може да се справите с тях, потърсете помощ!

Желая ви здраве и щастие!