Важни признаци, кога сте любима жена и кога  сте удобна жена

Важни признаци, кога сте любима жена и кога  сте удобна жена

Ако някога сте се чудили защо връзката ви не се развива точно така, както ви се  иска е време  да обърнете внимание на следното:

Удобна втора половинка ли сте за партньора си? Или сте любимата му жена.

Някой изводи от сесии, проведени с клиентки.

Жената, която се съмнява в себе си

Първият знак, че има опасност да станете удобни за някого, е ниското самочувствие. Виждайки, че една жена дори не се опитва да се защити, мъжът постепенно ще започне да проявява потребителско отношение жената. Той я ползва за собствена полза: иска да чисто в апартамента, винаги да има готова храна, изгладени ризи и т.н. Все неща, за които не иска той да хаби  енергията си. И разбира се, секс, когато той го иска, а не и двете да го желаят.

Жената е била в в лоша морална среда

Лесно е да направиш жена удобна за себе си от момиче, което е  имало проблеми с морала преди брака или е преживяла морални щети.

Ако една жена е загубила смисъла на съществуването си, не разбира коя е, беззащитна е тя бързо ще стане удобна за някого. Тя винаги ще се намери някой, които да се възползва от ситуацията и да намери изгода за себе си в чуждото нещастие. Партньорът може не само да използва жертвата, но и периодично да й напомня за безсмислието на живот и  без него, за морала и.  „Кой друг би те харесал или обичал, ако не аз?“ – с други думи, манипулаторът ще се опита да се превърне в смисъл на живота на такава жена.

Жената сама е жертва на собствените си интереси

Хармоничните и здрави връзки се градят на компромиси, така е. Но това не означава, че единия партньор постоянно се подчинява на волята на втория. По – често жената за  удобство прави точно това. Каквото и да и кажеш, тя кима покорно с глава. Тя планира да отиде в града, в който живее майка и, но партньорът каза, че ще е на футболния мач? И пътуването е отменено. Проблем: жената непрекъснато ще жертва интересите си, а мъжът ще живее в илюзията, че всичко е наред с тях. Той дори няма да забележи, че жената отново… мълчи и мълчи. Това е бомба със закъснител.

Удобната жена прави всичко сама

Това плавно следва от предишния случай. Такава жена не е свикнала да моли за помощ и затова по принцип ще се справи с проблемите сама. Защо? Защото се страхува да се наложи, да причини неудобство на другите, което според нейното разбиране е погрешно. Удобните момичета не молят за помощ. Те мислят, че това е  срамно или дори унизително.

Жената не задоволява нуждите си.

В главата на такава жена почти винаги  стои „Важното е, че другите се чувстват добре. И аз за себе си ще  направя нещо по-късно.“ Но, разбирате ли, да се поставяте на последно място е лошо и грешно. Тези жени ще поглезят и изненадат с вкусни вечери другите, скъпи подаръци за съпрузите и децата си, но никога няма да намерят време за себе си да отидат в салон за красота или просто да си купят нов чифт обувки: „Твърде скъпо е за мен. Старите още не са се разпаднали, няма да купувам нови.“

Тук не става дума за егоизъм, а как първо да помислите за себе си

Жената се страхува да защити мнението си

Друга удобна жена, която често не знае как да каже „не“ на партньора или роднини. Първо, тя изпитва огромно чувство за вина поради страх от отхвърляне, смятайки себе си за най-ужасния човек на света, затова се опитва никога да не казва „Не“.  Второ, такава жена често си забранява  отрицателните  емоции. Тя няма да издържи на виковете на любимите си или недоволни роднини, защото няма да може да отговори по никакъв начин. И защо да се мъчи тогава, когато може просто да направи това, което се иска от нея? И всички ще са доволни.

Тези убеждения се премахват, когато работите с подсъзнанието си.

Техниките ТетаХийлинг, Семейни констелации и Нейрографика са все методи за работа с негативните блокажи.