ЗАЩО ДА РАЗВИВАМЕ ИНТУИЦИЯТА СИ?

ЗАЩО ДА РАЗВИВАМЕ ИНТУИЦИЯТА СИ?

Силната интуиция е ключ към успеха. Да развиеш интуицията си е вашия сигурен начин да предвиждате събития, да усещате хората, да вземате вярно решение, да предусещате с кого да бъдете в близки отношения, с кой може да ви помогне, бърза реакция в критични ситуации и др.

Изследванията по този въпрос са от древността, създадени са много техники и концепции, свързани с теологията, психологията, духовните практики. Съвременните учени до сега не могат да разгадаят как работи интуицията, защо се появява от време на време, при някой е по-силна, при други- не. Физиологическите изследвания, проведени от невролози и психолози, позволили да се появят няколко факта за нашия мозък:

  • Лявото полукълбо отговаря за логиката и абстрактното мислене. Неговата дейност е свързана с анализа и съзнанието.
  • Дясното полукълбо може да обработва информация, възприемана като образи. То отговаря за творчеството, вдъхновението, интуицията, бързото вземане на решения.

Интуицията е процес, който ни дава способността да знаем нещо директно без аналитично разсъждение, преодолявайки пропастта между съзнателните и несъзнателните части на нашия ум, а също и между инстинкта и разума.

Инстинктът е нашата вродена склонност към определено поведение.

Обратно, несъзнателният ум търси през миналото, настоящето и бъдещето и се свързва с усещанията и чувствата по нелинеен начин.

Но какво да кажем за този „вътрешен глас“, за чувството, онова отвътре, което ни показва как се чувстваме под слоевете на логиката.

Интуицията появява, когато мозъкът работи на автопилот. Когато той изпълнява действията без обработване на информация, когато функционира безсъзнателното в човека. Това е несъзнателно мислене.

Например: Тръгвате за някъде и изведнъж вземате внезапно решение да минете по друга улица. На тази улица срещате познат, който ви дава ценна информация и вие получавате отговор на въпрос, който ви е бил неразрешим до момента? Казвате си, случайно го срещнах, но не си мислите, че вашата интуиция ви е завела на правилното място. Вашият вътрешен навигатор.

Колко да се вярва на интуицията? Повече, отколкото повечето рационалисти биха предположили. Автоматичната обработка на информацията, която е в основата на интуицията, може да се види в нещо, което хората изпитват ежедневно. Това е все едно да управлявате автомобил без съзнателна мисъл за дейността на автомобила.

Кога се включва интуицията? Когато ума е изключен. Когато логиката не работи, а работят чувствата и усещанията.

Несъзнателните процеси действат не само в рутинните дейности, но и в сложното вземане на решения доста често. Хората обикновено мислят рационално за своите действия и не усещат чувствата си, които възникват спонтанно. Събирането на информация за всяка задача или ситуация, която възниква в живота ви е много полезно, но ако развивате интуиция, това улеснява многократно вземането на правилни за вас решения. Не бива и хората да се страхуват от несъзнателното. Добре е да знаят причините защо се чувстват така и да вярват в себе си. Колкото повече човек е уверен, толкова повече той слуша вътрешният си водач. Именно той е критерий за неговата интуиция. За да можете да разчитате правилно сигналите, идващи отвън и да ги прилагате в ежедневието си трябва да имате силна вяра и връзка с Твореца. Сливането с Всичко, което Е ви дава най-верните отговори. Интуицията също така може да работи, когато мозъка е в определено състояние – бавна вълна – преди събуждане сутрин или вечер преди да заспите. Тогава идват много от полезните творчески идеи и решения.

В ThteaHealing освен, че развиваме интуиция и творчество се научаваме осъзнато да тренираме мозъка за пребивава в Тета вълна, така че двете полукълба на мозъка да работят в синхрон. Това увеличава капацитета ви многократно. Освен това помага да материализирате, това което желаете много по-бързо.