Защо парите не идват лесно при вас?

Защо парите не идват лесно при вас?

Погледнате внимателно обкръжението си. Не мислите ли, че всички хора попадат в две категории – тези, които винаги имат пари и тези, които НИКОГА нямат пари?

И тук дори не става въпрос за размера на парите. Просто при някои хора идват парите лесно, като че ли от само себе си… Ето… изглежда, като че ли те са свършили и няма откъде да вземат пари… и преди да се усетят парите се появяват, макар че човек нищо особено не е направил или предприел.

За такива хора казват, че парите ги обичат или, че самите пари им се лепят.

А при другите обратно – никога няма пари. Е… разбира се, те имат, когато получават заплата или премия, но по някакъв начин тези хора не задържат пари, те ги напускат много бързо…

Разбира се, причините за такова нещастие може бъдат различни, но най-често срещаната е : „Парите са мой „враг“?

Враг № 1: СИНДРОМ НА ЖЕРТВАТА

Ако се чувствате като жертва, никога няма да имате много пари. Точка!

Какво се случва, когато човек се чувства жертва на обстоятелства и на други хора? Това чувство го парализира и той не се стреми да промени нещо, защото смята, че е безполезно. „Аз живея втакава страна и наистина няма какво да се направи“, „Какво мога да направя, ако в моя град няманормална работа? „, „На мен не ми е провървяло с моите родители“, „Какво зависи от мен на моята възраст? „, „Това правителство е виновно за всичко“, „Причината за това е, че моя шеф е идиот“…

Ако вие дори САМО ПОНЯКОГА мислите така, просто знайте, че тези мисли ОТНЕМАТ парите от вас! Щом спрете да се чувствате жертва, вие веднага ще видите възможности и шансове да промените това, което не ви харесва.

Враг № 2 – „АХ, БЕДНЯКА АЗ“

Всъщност това е жалост към себе си. И това изглежда като добро чувство, защото може да ни предпази от излишен стрес, ще ви „казва“, че е време да се отпуснете… Но ако често съжалявате себе си, това също може да блокира парите.

Защо? Защото такива мисли и чувства предизвикват самосаботаж. Тъкмо сте решили да направите нещо и вътрешният ви глас шепне: „Нека не е сега, а? Ти си толкова уморен! „.

Или: „О, колко много ми предстои да направя… о, бедния аз, бедничкия! „. И какво правите вие… какво? – Правилно, правите пауза. Която продължава, продължава и продължава…

Така че, ако често се съжалявате, кажете сбогом на вашите мисли за богатството.

Враг № 3 – ПРЕТЕНЦИИ КЪМ РОДИТЕЛИТЕ

И психолози и психотерапевти и езотериката, както и представители на много религии са съгласни за едно нещо: Ако човек вътрешна съпротива претенции към родителите си – той ще има много проблеми. Включително с пари.

Да, има различни родители и различни обстоятелства. Но ако сте обидени на родителите си, ще ви бъде много трудно за вас да създавате и увеличавате парите си.

Обезателно трябва да го отработите и да се освободите от обидите и емоционалните травми, свързана с родителите, без значение колко лоши са вашите родители. А лоши родители няма, има уроци с тях. Важно е да ги приемете, такива, каквито са.

Враг № 4 – СТРАХ ДА ПОЕМЕШ ОТГОВОРНОСТ ЗА ЖИВОТА СИ

По-точно е дори – нежеланието да се върне тази отговорност. През целия живот има много ситуации, при които дори най-отговорните хора понякога се отказват от отговорността за това, което се случва с тях.

Често казвате и мислите: „Това малко зависи от мен – всичко се решава от други хора“, „Правителство вече е решило за нас“ „Не мога изобщо да повлияя на това, просто трябва да примиря и приема всичко, както е“, „Какво мога да променя? Това не е в моят власт „?…

Ако тези мисли и фрази са ви познати, вие сте изложени на риск и парите ще ви заобикалят
Защо? Защото, когато прехвърлите отговорността на някого за това, което се случва с вас (освен ако този не е хирург и не сте под анестезия), вие АВТОМАТИЧНО му давате част от вашата сила, част от вашата енергия.

Разбирате ли сега защо в нашето правителство работят такива ммм.. неподходящи хора? Можете ли да си представите какъв вид енергийно подхранване получават от тези, които мислят, че „те, длъжностните лица“, са носят отговорност за това, което се случва с вас?

И когато губите енергия, губите пари и се появява апатия, нежелание да направите каквото и да било, отклоняване, отлагане на паричния успех за по-късно…

Помнете, че когато възвърнем собствената си отговорност за живота си, АВТОМАТИЧНО активираме, включваме истинската си сила, истинския си потенциал и откриваме нови възможности. И тогава ние не губим енергия, а напротив – ние я натрупваме, акумулираме.

Враг № 5: ЗАВИСТ

Тук е завистта – изглежда, че е добър двигател за прогреса, как мислите?

Понякога човек може да предвижи много далеч и да заработи много милиони само защото завижда на някой, който вече има всичко. Изключителен може да бъде резултатът!

Разбира се, завистта може да бъде мощен мотиватор, но… където е вниманието, там е и енергията. Ако вашето внимание е фокусирано върху друго лице, на неговия успех, то вие вдействителност му давате част от енергията си – вместо да я използвате, за да разкриванесобствения си потенциал, за собствените си победи и постижения.

Затова никога не завиждайте на никого и не се конкурирайте с никого, а се ВДЪХНОВЯВАЙТЕ от успеха на другите. Мисля, че разбирате разликата между завистливи и вдъхновени?

Враг № 6: СЪЖАЛЕНИЕ

Тук може би механизмът за „блокиране“ на парите е много ясен, щом се потопите в съжаление, отивате в миналото. А вашите пари и възможността да ги създадете – те са ТУК и СЕГА.

„Иска ми се да имам друго образование – тогава аз ще спечеля повече! „, „Ако бях по-млад, колко възможности щях да имам“, „Жалко, че пропуснах този шанс“, „На мен тогава нищо не ми се получаваше и само времето си изгубих напразно „… Такива мисли ви пречат да се движите напред, като ви фиксират ви в миналото, което не можете да промените.

Възможно ли е да промените това, което вече не може да бъде променено? Разбира се! Ако промените своето ОТНОШЕНИЕ и след това съжаленията ще се изчезнат и ще имате само опити за вас ще остане само ОПИТА, без отрицателно емоционално преживяване. Можете да го отбележите като информация или да го игнорирате, но във всеки случай вече няма да губите време и енергия за съжаление. И тогава ще използвате освободената енергия и време, за да създадете вашия финансов успех – тук и сега.

Всичко това това, разбира се, в никакъв случай не са единствените „враговете“ на парите.

Ако се разпознавате в някой от тези убеждения или поведение, знайте че винаги може да ги промените с ThetaHealing!