Моята история

Аз се казвам Росица Велкова

Родена съм в гр. Добрич. На 61 години съм. Израснала съм освен с родителите си и с баба и дядо на село.  Баба ми беше изстрадала жена, загубила 3 деца отгледани и 2 са останали живи. Не знам как се е справила с тази мъка, но никога не го показа. Тя беше много грижлив, чист, честен и прям човек. Беше вярваща и всеки път си говореше тихо пред иконата преди сън, прекръстваше се и така си лягаше. На мен винаги ми е било интересно защо прави и на кого говори. Тя казваше, че благодари на Бог. Аз не можех да си обясня кой е той тогава.

Имах една леля, която живееше до къщата на баба и дядо, беше братовчедка на татко, която  лекуваше, баеше, израждаше бебета, лееше куршум, лекуваше за безплодие и винаги имаше хора у тях. Често стоях при нея и да я гледам какво прави.  Явно още тогава съм имала интерес към нещата, които не виждаме с очите си и не са обясними.

Защо разказвам това? Защото всеки на различна възраст си задава въпроси или се среща по някакъв начин със събития, които са странни и интересни  за него. От малка си задавах въпроси, като:“ Защо се раждаме? Какъв е смисъла след като ще умрем някога.“

Аз не мога да кажа, че съм имала тежко детство. Някакви травматични или драматични истории. Първа внучка съм и съм получила много внимание и любов и от двете страни на рода ми. Естествено мама и татко все бяха на работа, като всички други родители и повече време бях с баба и дядо. Така да се каже волно детство. Бях много свободолюбива от малка.

Когато вече бях в основните класове  в училище обичах да чета не само задължителната литература, но имах и други интереси. Първата интересна за мен книга, която прочетох няколко пъти беше за една руска екстрасенска – Джуна. Имах си и книга  за хиромантията. Криех тези книги между другата литература.

Моите родители никога не се намесваха в избора ми къде и какво да уча. Рисувах добре и бях решила да кандидатствам в художествена гимназия в София, но не бях приета. След една година отидох да уча в  град Варна в  техникум по химия.

Омъжих се рано, на 20 години, почти веднага след като завърших училище и вече бях майка на дъщеря. Съпругът ми е завършил Военно-морско училище и се наложи да се справям сама с много житейски проблеми, докато той пътуваше с корабите. Висшите си образования учих, докато си отглеждах дъщерята и работех. Първо Икономика на търговията ( без изобщо да съм практикувала  тази професия, освен един частен бизнес, който приключих много бързо). След това започнах да уча психология, защото това ме привличаше.

Книгите, които четях бяха все за „свръхестественото“, не само това, което ми предлагаше психологията. Купувах си книги от една малка тайна книжарничка, в която имаше езотерична литература.  Започнах да чета писмата на Елена Рьорих и поредицата „Агни йога“. После четох Елена Блаватска. Това е трудна за четене философия и знание. Не осъзнавах всичко, но някъде дълбоко в мен имаше част, която знаеше, че написаното е вярно. Няма да изреждам автори, чиито книги четях буквално с дни. Когато човек  търси винаги намира неговите автори и учители, които му посочват пътя и  отключват неговата осъзнатост.

На 41 години родих сина си и моята драма започна тогава. След кръвопреливане при раждане със секцио. Явно кръвта е била заразена, което ме доведе до толкова силни болки в тялото и неразположение всеки ден. Имаше дни, в които буквално бях на легло от отпадналост.  Никой лекар не можа да ми постави диагноза. Оказа се, че съм се сдобила с лаймска болест, без никога да съм била хапана от кърлеж. Аз сама си открих диагнозата и изследванията ми я потвърдиха.

Паралелно имах и проблеми в брака ми, които си тлееха отдавна, но аз се правех, че не ги забелязвам и те си чакаха момента, когато ще се наложи да си задавам честни въпроси и честно да си отговарям.

Озовах се пред  предизвикателство как да реша 3 сериозни казуса за мен – здраве,  нещастни отношения и липса на пълноценна  реализация.  Всеки минава през собствения си „ад“, тук на Земята и няма нужда да чака „страшния съд“.  В този „ ад „  има голям смисъл. Всичко е толкова справедливо и винаги в баланс. Нямаше да открия мисията си, ако не беше тази опитност.

Когато вече се стигна до там, че във „вътрешния“ ми дом гореше огън, а аз не знаех как да го изгася и ми трябваше помощ отвън.

Мога да кажа уверено, че съм преминала много обучения, техники, курсове, религии и философии –  християнство, суфизъм, будизъм, йога, медитации.

Срещала съм се и лично съм се обучавала при много известни Учители на нашето съвремие – М.С. Норбеков, Берт Хелингер, Геше Майкъл Роуч, Ваяна Стайбъл, Карл Досън, П. Пискарьов и други, които също са ми дали много за моето израстване. Голяма благодарност към всеки от тях !

Бях взела твърдо решение да влагам средства в собственото си израстване и промяна, независимо, че нямах особена подкрепа и бях обявена за сектантка и странна птица😊.

В мен се промениха много качества и убеждения и се чувствах все по-добре. Отношения с родители, с партньор, с деца, с бизнес, здраве и най – важно – отношението с мен самата бяха на съвсем различно ниво.

13 години водих обучения и семинари, работих в лични сесии с клиенти, защото нещо, което ми е помогнало на мен, ще помогне и на други хора.

Създадох МЕТОД, в който обединих всичко, което знам до сега за работа с подсъзнанието и родовата система, написах книга.

Но все имах едно дълбоко усещане за някаква липса. Всеки път е нужно да правя някаква техника, медитация и да ползвам някакъв външен инструмент, за да имам резултат. Като, че ли някаква истина има, която не знам и не чувствам.

В един момент оставих всичко и си казах :“ Спирам“. Нищо не искам да правя. В началото ме беше страх, че съм изгубила смисъла, постигнала съм желаното. Мина ми през ума дали пък не съм в депресия, но нямаше причина. Или да съм прегряла…и това не е. И както казва Сократ: „Аз знам, че нищо не знам, но има такива които и това не знаят.“

Аз поне знаех, че трябва първо да спра, да се оттегля и тогава да продължа.

В живота  понякога настъпва някакво странно опустошение и като, че ли тъпчеш на едно място. Имаш всичко, но има празнина, която не знаеш откъде се е появила. Точно това е новото стъпало в еволюционното  развитие.

Разбира се когато търсиш нещо важно за теб,  то винаги идва.

Чух един запис в Ютуб на една красива жена с невероятно излъчване и толкова мощна и чиста енергия. Тя каза две изречения  и те бяха отговор за моето състояние. Имах чувството, че я познавам отдавна и предполагам, че ви се е случвала и на вас подобна ситуация. Толкова силно ми откликнаха тези нейни думи:

“ Истината е, че човек, който не е познал себе си, твори неосъзнато. Докато не знаеш кой си в действителност ( когато махнеш всички други външни идентификации – професия, роли в обществото и семейството, успехи, пари и тн.н  ) ти не си цялостен.

Супер…и какво да правя с това?  Разби ми се илюзията, че се познавам .

Тази дама предлагаше някакъв курс. Казах си :“ Не“. Не ми е нужно нищо. Цял месец ще бъда в уединение и мълчание. Ще се откъсна от всичко. Нито книги, нито интернет, тишина. Ще навляза в себе си. Колко силно нещо е избора ни, намерението ни, но само, ако не е продиктувано  от ума. И така започна моя духовен ритрийт  – ПРОЦЕС на съвсем ново ниво на възприятие. Само слушах нейните лекции.

ЗНАНИЕТО може да го поучиш без никакви практики, чакри, медитации и т.н. защото  то е част от теб. Ти само трябва да си спомниш за него.  Почувствах, че се събуждам от някакъв сън и повече не мога да живея, както съм живяла до сега. Всички изкривени и измислени представи за света, за теб, за всякакви измислени от човека, за негово оправдание  заблуди  изчезват. А те не са никак малко. Всичко, което вече знам го виждам с други очи. Някаква пелена се свали от вътрешния ми поглед. Има неща, които не могат да се обяснят с думи, защото това е състояние на духа.  В мен настъпи  тотален мир и спокойствие, не се състезавам с времето, няма привързвания, в пълно доверие съм. Мога да се откажа от всичко и да поема по друг път, просто ей така. Тотална свобода. Тотално приемане. Искам нещо и то е до мен. Знам точно какво да направя, кога  и защо.

Не са ми нужни афирмации, медитации, работа с рода, хороскопи, ритуали, никакви  външни доказателства и патерици. Аз разбира се нищо не отричам, тези практики помагат на хората и са ми помагали и на мен, но се оказва, че  само частично. Все едно имаш парченца от един пъзел, но някой части липсват и не можеш да го сглобиш.

Сега мога да кажа, че  животът ми е до и след този ПРОЦЕС . Това не е метод, не е практика, не е техника, не е нещо, което е външно и трябва всеки ден да го правиш, за да си в контакт със себе си. Това е ЗНАНИЕ ЗА ИСТИНАТА за теб и за това как е утроено съществуването. Ти ставаш това знание.

Между другото съм получавала подобни състояния, но е било за кратко време и съм го считала за нормално, когато си в потока на работа с клиенти. Мога да го сравня с интуиция, но е далеч по – ясно и точно.

Сега мога работя с това знание  с хората много по – ефективно, защото аз директно виждам кое е важно да бъде променено. Ще продължа да съм в мисията си, но по съвсем различен начин, ползвайки тази тотална яснота и истина. Тотално променям начина, по който ще водя лични сесии и групови програми.

Творецът е творец, когато създава свое творение. Може да ползва знанията си до тук, но да изгради свой начин на работа, който е много по – комплексен и резултатен.

Оказва се, че  всичко до тук в живота ми ме е водило до това познание, състояние и  опит. Хората, които са готови ще стигнат до ИСТИНАТА за себе си и ще ми се доверят.

Моят път до тук е:

✔️ Магистър по психология

✔️ Автор на МЕТОД – Истината в подсъзнанието

✔️ Духовен ментор

✔️ Дипломирана съм в  школата на Берт Хелингер по Семейни констелации

– Hellinger® Schule. Член на Hellinger sciencia® – Германия.

✔️ Инструктор по Нейрографика® и Ететически коуч

✔️ Сертификат на науките по ThetaHealing ®

✔️ Обучавала съм се  в цял свят на различни духовни и енергийни практики

и методи за личностен ръст

✔️Автор на книга “Ти си ГУРУ на себе си“

✔️ Автор на курсове и програми

✔️ Мотиватор

 

💎 Над 5 000 часа лични сесии

💎 Над 1000 проведени курса и семинара