Какви видове родови програми може  има?

Какви видове родови програми може  има?

Всеки от нас е член на голямо семейство, включващо не само преки роднини, но и такива, които са живели преди няколко поколения и за които може дори да не сме чували. Всеки от нас е повлиян от опита на поне седем поколения наши предци.

Всичко, което се е случило с членове на нашето семейство в миналото, неизменно оставя своя отпечатък върху нас. Психолог и експерт за работа с подсъзнанието говори за това и много повече – Росица Велкова

Генеричните сценарии (програми) се формират в продължение на много години, десетилетия, дори няколко века. Те се основават на съдбите, делата и действията на нашите предци. Някои програми имат положително въздействие върху нас, докато други могат да ни забавят, да попречат на развитието ни и да имат отрицателно въздействие.

Негативните програми за раждане са резултат от неизживени, непреработени ситуации, засегнали нашите далечни (или не толкова) предци.

В повечето случаи те не са забравени, следата от тях има забележимо въздействие върху следващите поколения, оказвайки негативно влияние върху потомците, причинявайки например обща програма на зависимост или програма за отказ от пари.

Отказът от пари не винаги е съзнателно нежелание да се печелят пари, отказ от добри заплати или печалба.

Отказът от любов е програма, която ви пречи да влезете във връзки и силни чувства.

Себеотрицанието е сценарий, когато човек с таланти и умения не вярва в себе си и не използва силните си страни, за да се докаже.

Генеричните програми не засягат еднакво всички членове на рода. Обикновено те се усещат, когато някой от потомците се окаже в ситуация, подобна на тази, в която се е оказал един от предците, който е заложил този или онзи общ сценарий.

При тези условия програмата „ резонира“, принуждавайки човека да я следва. Човек може да принуди програма да стартира, без да го осъзнава.

Те обаче не винаги са вредни за нас. Някои действат положително, давайки на своите потомци възможности, които те могат да използват в своя полза.

Един пример е програма за богатство, която ви позволява да печелите сериозни пари. Подобна програма може да „резонира“внезапно, при определени условия, след което парите буквално „отиват в ръцете на човека“.

„Разплащане след….“

Хората живеят с увереността, че за всичко хубаво ще трябва да се плати в бъдеще.

Например, след щастието или късмета със сигурност ще дойде нещо лошо. Ето защо те решават, че е по-добре да се откажат напълно от всички възможности, отколкото да се възползват от тях.

„Все още не“

Този сценарий води до това, че хората си забраняват определени действия, докато не бъдат изпълнени определени условия.

Например, те няма да бъдат щастливи, докато не се преместят в собствената си къща, не родят три деца и не започнат да печелят милион рубли на месец.

  „Никога“

Когато се случи такъв сценарий, хората се подготвят предварително, че нищо добро няма да се случи. Те са сигурни, че никога няма да бъдат богати, няма да бъдат щастливи, няма да могат да постигнат определени резултати.

„Отново и отново“

Поради такава програма, човек може многократно да се окаже в ситуация, в която на последния етап от някакъв процес да бъде лишен от бонус и да не постигне желания резултат.

Това се случва отново и отново, дори когато всичко върви повече или по-малко добре.

„Обезценяване“

Въпреки успеха и резултатите, които отвън може да изглеждат впечатляващи, самият човек постоянно обезценява работата си, без да ги смята за забележими постижения.

Може да има един или дори няколко общи сценария зад подобно поведение. Сценариите са много.