Наднормено тегло

Наднормено тегло

Искам да дам един пример със себе си.

Когато започнах работа с енергийните методи един мой преподавател ми зададе въпроса:“ Нали работиш с енергия, би трябвало това да си личи във физическото ти тяло и да си балансирала всички тела“.

Да аз наистина имах около 15 кг. Наднормено тегло и се заех да работя по тази тема.

Ако вие не се обичате, ако мислите, че храната е лошо , то вие физически може да преустановите един от процесите на преработка на храната. Много жени си хапват повече сладко или тестени изделия, или пък се продължават да се хранят след като вече не са гладни и след това се критикуват, упрекват. Когато храната постъпва в стомашно чревния тракт ( а той започва от устата), мозъкът дава сигнал на органите,че тази храна трябва да се преработи, а мисълта е :“ Защо я изядох, аз съм ……“ . Как мислите дали тази храна ще се преработи нормално.

Ако, когато си хапваме го правим осъзнато и с удоволствие, то и храната се преработва по различен начин. Можем да не лапаме , без да сме сдъвкали и усетили вкуса и, а да се храним бавно и с наслада.

Можем да заредим и храната си с енегрия и да си кажем,че нашето тяло я преработва по най-добрия начин, без да остават излишни килограми.

Това са все техники, които се учат.

В болшинството от случаите при хората с излишно тегло има свои

причини и излишното тегло им служи за нещо. И това е свързано с убежеденията, които носим в подсъзнанието си.

Хората увеличават теглото си по различни причини и водени от различни генетично подсъзнателни убеждения:

 • Чувстват се чувстват длъжни да имат излишно тегло, затова

е всички в семейството са имали излишно тегло

 • Ако имат излишно тегло, те ще са

защитени и в безопасност. Убедете се,че сте се избавили от програмата:“Аз съм жертва“.

 • Друга интересна система от убеждения. За нашите предци в много култури излишното тегло е бил признак на богатство, власт и процъфтяване.

Някой интересни подсъзнателни програми:

 • Излишното тегло ми е нужно за да избягвам внимание на

противоположния пол

 • Аз се страхувам,че ще ме наранят емоционално
 • Аз се страхувам от любовта
 • Аз имам излишно тегло и ще ме обичат заради ума ми, а не заради

тялото ми

 • Аз НЕ ценя и обичам себе си, такъв/а каквато съм
 • Аз НЕ обичам своето тяло
 • Аз НЯМАМ добро мнение за себе си ( НЕ отнасям се добре със себе си)
 • Аз НЕ съм важен/а.

Психологическите причини са много:

1.Самокритичност – Хората, които са прекалено критични към себе си обикновено страдат от ниска себеоценка.

2.Депресия, апатия

За депресията със сигурност има множество причини, както и следствия, едно от които е наднорменото тегло. Когато човек е депресиран, той е също така апатичен, губи желание за живот, за правене на нормалните неща – да работи, да излиза, да се забавлява.

 1. Страхове

Хората с наднормено тегло са изпълнени със страхове – страх от провал, от обвързване, от общуване, от неодобрение. Те реагират на тези страхове като се тъпчат с храна, която ги кара да се чувстват защитени. Храната дава измамно усещане за безопасност, за намаляване на болката.

5 . Силно травмиращи случки –  Смърт, изнасилване, злополука, загуба на работа или влошаване на здравето са житейски събития, които ни дестабилизират.

 1. Насилие – физическо или психическо. Когато в детството е имало злоупотреба от възрастна фигура, детето не може да се справи със ситуацията и задържа емоции. Те водят до търсене на начин да се справи и да задоволи желанието за нещо приятно и в случая храната или сладкото му ги доставят. И това продължава и след това.
 2. Когато родителите са заети с работа, резултатът често може да се почувства като пренебрегване на детето. Децата не биват чути, емоционалните им затруднения не се разбират и им остава психологически глад за внимание, който се компенсира с храна.
 3. Свръхконтрол върху човека – когато има твърде много дисциплина и контрол. Човек под напрежение, също компенсира с храна.
 4. Ниска самооценка и срам

Ако като дете, което е подложено на насилие, пренебрегване или отхвърляне, ще бъде изправено пред непоносими емоции, които няма как да бъдат разрешени. Като голям продължаваш да изпитваш срам. После се чувстваш лош.

Гневът им е насочен навътре и то започва да вярва, че е лошо. Чувствата му на гняв, тъга и страх се комбинират в дълбоко вкоренено чувство на срам. С това идва и чувството за безполезност.

Цикълът на. Затлъстяването може да се разглежда и като начин да покажем подсънателно на света: „Не струвам нищо, стойте настрана, защото съм лош“. ниско самочувствие и срам продължава и храната отново се използва за успокояване.

И последното, което искам да кажа от гледна точка на констелациите и какво казва Берт Хелингер за големия стомах при жените: „ Там носите мама“ . При непреработени отношения с майката. Какво е стомаха – живот. ( На руски живот, значи стомах).  Там се смила храната, която ни е нужна за да живеем.

Хората, които трупат килограми, искат да трупат от всичко по много и често това е алчност.

Ако имате тези проблеми, може да поговорим!

Методите за работа с подсъзнанието помагат!